Over Repko Stables

Het ontstaan van het bedrijf

Mijn naam is Joke Repko. Sinds 2008 ben ik oprichter en eigenaar van Repko Falabella Stoeterij. Ik raakte gepassioneerd door het elegante voorkomen en het mensgerichte karakter van dit prachtige miniatuurpaardje. Zo ontstond de passie voor het opzetten van de Falabella fokkerij. Onze belangrijkste doelstelling is een zo correct mogelijk paardje fokken. Dat wil zeggen: goed in verhouding, goed in beenwerk en beweging. Ook hechten wij veel waarde aan het vererven van een fijn karakter. Met de komst van een aantal merries en de voor het leven goedgekeurde dekhengst Oliviero werd de basis gelegd.

 

Merries

Om de stoeterij serieus op de kaart te zetten, kochten wij in 2010 de Europees Kampioen merrie Chacha del Charco aan. De combinatie van Oliviero en Chacha bleek al spoedig een groot succes te zijn. Hun kwaliteit was een groot impuls voor ons bedrijf. En we mogen wel zeggen dat zij samen aan de basis staan van een solide en evenwichtig fokbeleid. 

Zo kregen wij in 2012 van de hengst Oliviero twee prachtige vrouwelijke nakomelingen. Deze beide nakomelingen behaalden een 1e premie en Repko Falabella Olicha werd ook nog eens Kampioen bij de éénjarige merries. In 2014 behaalde zij het zelfde resultaat bij de tweejarige merries: wederom Kampioen. Als kroon op al ons werk werd Olicha (dochter van Chacha del Charco x Oliviero) uitgeroepen tot beste eigen gefokte merrie! In 2018 werd zij Algemeen Europees Dagkampioen.

Om verder te verbreden kwam ook Luna (Illuminata Girl, de dochter van Kampioensouders Illuminata x Vincenzo) hier op stal. Op de keuring zorgde zij voor een prachtige 1e premie en een tweede plaats in haar categorie. Luna is een schitterende cremello/ bonte merrie met twee helder blauwe ogen. Haar prachtige bouw heeft alles in zich tot het geven van mooie, correcte veulens. 

Ook de komst van Joya del Arca, eveneens een totaal onverwante merrie, bleek een goede aanvulling op onze stoeterij. Dit merrietje kreeg op de keuring eveneens een 1e premie en een tweede plaats. Haar uitstraling, haar bouw past geheel in onze fokvisie. In 2019 namen wij haar mee naar de keuring voor stamboekopname. Diezelfde dag werd Joya met haar dochter Joya Laurana aan de voet uitgeroepen tot Europees Kampioen Merries. De kleine Joya Laurana werd de veulenkampioen van 2019!  Zij hebben samen onze verwachtingen ruimschoots  waargemaakt.

Onze stoeterij huisvest inmiddels zo’n 20 kwaliteitsvolle Falabella merries, waarvan diverse kampioenen en 1e premie merries. Al deze prachtige resultaten van onze paardjes in de afgelopen jaren, zien wij als een kroon op ons werk!

hengsten

Wij zijn ons bewust dat met de zeldzaamheid van het Falabella ras er tevens een beperkte verscheidenheid aan correct genetisch materiaal voorhanden is. Met de wetenschap van beperkte genetische diversiteit en de noodzaak om zoveel mogelijk inteelt te voorkomen, zien wij het als uiterst belangrijk om voortdurend te blijven zoeken naar de juiste combinatie hengst x merrie. Dit was een van de redenen dat wij de afgelopen jaren veel aandacht hebben besteed aan het opzetten van een mooi en divers hengstenbestand.

Door de aankoop van diverse nieuwe hengsten met vrije en correcte bloedlijnen, alsmede door de aanfok van enkele jonge hengsten, hebben wij onze kudde mogen versterken. Wij willen door ons te blijven ontwikkelen ook in de toekomst een bijdrage leveren aan het verbeteren en het in stand houden van de Falabella populatie.

 

Nieuwe generatie: een extra dimensie

In 2017 zijn wij verhuisd van Overijssel naar een agrarisch perceel in Gelderland. Dit betekent meer ruimte voor onze dieren en een mogelijkheid om het bedrijf verder uit te breiden. Een nieuwe fase breekt aan. Met de komst van onze dochter Myrthe in het bedrijf ben ik mij bewust van de luxe die ik mag genieten.

Een extra dimensie: nieuwe ideeën, expertise en energie van de jonge generatie brengen perspectief en continuïteit in ons bedrijf. Repko Falabella Stoeterij breidt uit naar Repko Stables!  Myrthe zal zich voorstellen.

 

Myrthe Repko

Hallo, mijn naam is Myrthe. Al van kleins af aan ben ik een groot liefhebber van paarden. Toen ik 8 was, ben ik begonnen met paardrijden op een manege. 3 jaar later kreeg ik mijn 1e sport pony Jojo. Met haar reed ik Z dressuur en Z springen.

In 2015 ben ik mijn opleiding paardenhouderij en paardensport aan de Groene Welle in Zwolle gestart. Deze heb ik in 2018 met goed gevolg afgerond. Na mijn opleiding ben ik begonnen met het opzetten van onze KWPN- dressuurpaarden fokkerij. Inmiddels mag ik diverse goede KWPN- fokmerries op mijn stal huisvesten en worden er jaarlijks enkele kwaliteitsvolle veulens geboren. Mijn passie ligt bij de fokkerij en het opvoeden en trainen van de paarden. Ik pas graag grondwerk en gymnastiserende oefeningen toe in de trainingen van de paarden. Ook heb ik veel interesse in de klassieke rijkunst en de biomechanica van het paard. 

Graag leer ik nieuwe dingen, zo doorloop ik het Young Breeders program van het Jong-KWPN en volg ik verschillende cursussen en lezingen over diverse onderwerpen over paarden.

Verder ben ik sinds 2020 actief in de foktechnische commissie van het EFS (European Falabella Studbook). Daarnaast ben ik de trotse eigenaar van een tweetal Australian Shepherds, en heb ik een hobbymatige hondenkennel genaamd Legacy of Stars.

 

Toekomst

Samen gaan wij verder op de ingeslagen weg. Professionaliteit, dierwelzijn en betrouwbaarheid willen wij voorstaan met onze stoeterij. Dagelijks zijn wij te vinden in de stallen tussen de paarden.

IMG 0073 e1649237489486
Joke met Sophiane RS
Champion black foto logo
Chacha del Charco
Repko Stables Joya en Laurana 2019
Joya del Arca en Repko Falabella Joya Laurana
Repko Stables Falabella Oliviero stand
Oliviero
FK5F4865
Myrthe met Repko Falabella Olicha
FB IMG 1558012910168
Myrthe met Jojo
IMG 20200924 191409705
De in 2020 gebouwde paardenstal

Heb je een vraag of wil je meer over ons weten?

Stel je vraag of volg ons op social media!

Contact

Heeft u een vraag, opmerking over één van onze dieren? Vul hieronder het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!