Falabella Facundo

Naam: Falabella Facundo
Geslacht: Hengst
Geboortedatum: 12 november 2005
Kleur: Valk
Schofthoogte: 0,86cm
Vader: Falabella Lucio
Moeder: Lilia
Stamboek: ACCF, FSE, EFS
Goedgekeurd voor: FSE / TFS, EFS
Status: Te koop, Dekhengst, Dwerggen (ACAN) Drager

Over Facundo

Facundo is een dekhengst welke in de beginjaren van het stamboek rechtstreeks is geïmporteerd uit Argentinië. Met de komst van Facundo hebben wij in onze stoeterij de mogelijkheid gehad om oud Falabella bloed weer in te kruisen. Daarmee blijft het voor komende generaties beschikbaar en proberen we een bijdrage te leveren aan de genetische diversiteit van de Falabella populatie.

Facundo heeft daarbij een gouden karakter. Hij is vriendelijk, geduldig en zachtaardig eigenschappen welke hij ook doorgeeft aan zijn nakomelingen. Hij is lief voor de merries en dekt en bevrucht goed.

Door zijn vrije bloedlijn is het ook voor andere fokkers interessant om hem in te kruisen, enkel voor een zeer goed huis is deze hengst voor verkoop beschikbaar.

Fokadvies voor Facundo

Facundo voegt een goed fundament en fijne, vriendelijke karakters toe aan zijn veulens. Daarbij zorgt hij voor bloedspreiding binnen de algehele falabella fokkerij.

Facundo is valk van kleur, dit houdt in dat hij:

Cream:

  • In combinatie met een bruine, zwarte of vos kleurige merrie heeft deze combinatie een kans van 50% op 1 kopie van zijn cream gen kan doorgeven aan zijn nakomelingen. In dat geval kunnen de nakomelingen de kleur valk, smokey black of palomino krijgen.
  • In combinatie met een valk, smokey black of palomino merrie heeft deze combinatie een kans van 50% op 1 kopie en 25% kans op 2 kopieën van het cream gen. In dit geval zal de nakomeling perlino, smokey cream of cremello zijn.
  • In combinatie met een perlino, smokey black of cremello merrie zal deze combinatie voor 50% 1 kopie van het cream gen dragen en de andere 50% 2 kopieën van het cream gen.

Extra voorwaarden

Facundo is niet beschikbaar voor merries welke drager zijn van het ACAN dwerg gen of niet zijn getest hiervoor.

Contact

Heeft u een vraag, opmerking over één van onze dieren? Vul hieronder het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!